Ha még nem elég a Social Network-ből, akkor itt egy újabb: A SpoonerSpot.

Ha még nem elég a Social Network-ből, akkor itt egy újabb: A SpoonerSpot.

A SpoonerSpot egy kicsi Facebook, egy kicsi Twitter, egy kicsi Google Maps, egy kicsi FourSquare és egy kicsi Lonely Planet. Összegyúrva. 
Ha valaki nem ismerné az utóbbit: ez egy angol nyelvű utazási könyv, szinte minden országról megjelenik, fontos információk, érdekességek találhatóak az adott országról - a turisták/utazók információi alapján. A közösség oldal arra épít, hogy a felhasználói (a Spoonerek) a világ bármely pontján a helyrajzi koordinátától függően hagyhatnak információkat (Spotokat). Ezek lehetnek rövid üzenetek (mikro-blogok), történek, hely leírások, képek vagy egyéb média megoldások (videó, hír, stb).
 

A rendszer használata ingyenes, de mint minden közösségi háló esetében itt is regisztrálnunk kell – vagy használhatjuk a jó öreg Facebook accountunkat is a belépéshez. Regisztrálás után tetszőlegesen követhetjük a kiválasztott felhasználókat, így megismerhetünk új helyeket vagy az adott helyről érdekes, új információkat. És persze a követés révén újabb és újabb információkat...

A szervezők minden hónapban versenyt is hirdetnek a „legaktívabb Spooner” cím elnyerésére. Mindig átnézik a legfrissebb és legérdekesebb cikkeket, legaktívabb felhasználókat és ezek alapján hirdetik ki a győztest.
 
A weboldal:  SpoonerSpot
Facebook oldal elérhetősége: Facebook SpoonerSpot
Blog oldala: CitySpoon
Twitter elérhetősége: Spooner Twitter