Sarki fény hálószobánk ágyából

Sarki fény hálószobánk ágyából

Látott már a sarki fényt? Nem? Szeretné megnézni? Megteheti.
 
Mindössze csak a finn Kakslauttanenba kell utaznia, és az ottani iglu szállások egyikében kényelmesen, az ágyban fekve gyönyörködhet a lenyűgöző természeti jelenségben. Persze az időpont sem mindegy mikor utazik. A jelenség a március áprilisi illetve a szeptember októberi időszakban figyelhető meg a legjobban, illetve nagyban függ éltető napunk hét évente erősödő aktivitásától is.

A szállásadók több lehetőséget is kínálnak számunkra: pihenhetünk hóból vagy üvegből készült kunyhókban. A téli időszakban a külső zord időre fel kell készülni, a sarkvidéki körülmények, olykor a -40 ° C fok hőmérséklet sem ritka. Az üveg kunyhók termikus üvegből készültek, így a szobák belső hőmérséklete kellemesnek mondható, a hó kunyhóké pedig „csak” -3 ° C és -6°C közötti. Ezért a kényelmes ágyhoz, meleg hálózsák is jár – a fázósabb vendégek pedig meleg gyapjú zoknit és kapucnit kapnak.

Téli sportok kedvelőinek

A szauna szerelmesei kiélhetik vágyaikat igazi lappföldi szaunázó kunyhókban. A szaunákhoz relaxációs szoba és kandalló tartozik, illetve a közeli „jéglyuk” tökéletes hely a felhevült test lehűtésére. Itt van a világ egyik legnagyobb füst szaunája is, amit nem szabad kihagyni. A vendégek bérelhetnek sífutóléceket, nordic-walking botokat illetve hótaposócipőket melyekkel a környék erdeiben űzhetik kedvenc sportjaikat.

Vadat, halat s mi jó falat.

A hotel komplexum négy éteremmel rendelkezik, ezekből kettő hagyományos lapp kunyhóban található. Megkóstolhatóak a helyi specialitások, úgymint a rénszarvas illetve grillezett lazac. Ételek elfogyasztásának a helyszínére választhatjuk a hóból készült éttermet, ahol egyszerre ötven-százötven személy étkezhet. Italunkat az ugyanitt elhelyezkedő jégbárban fogyaszthatjuk el.